viernes, 15 de mayo de 2009

TAULA RODONA – ÀMBIT SOCIOCULTURAL (I)

En aquesta última taula rodona, de caire social, s’engloben els àmbits dins de la franja de la salut (tant mental com física), de l’àmbit cultural (biblioteques, museus, centres d’autoaprenentatge), l’administració pública i, també, el temps de lleure (esplais, fundacions).

*Crítica: pensàvem que l’Ana Pascual ens parlaria del món dels esplais i, per això, ens va sorprendre que se centrés en altres temes.



ANA PASCUAL

Centrada en l’àmbit de la salut, va treballar en la Creu Roja Joventut, on va realitzar les següents tasques:
Coordinació del projecte SOMNIT, el qual ella va gestionar i, a la vegada, va dissenyar el pla de formació en drogues d’aquest mateix projecte. També va participar en intervencions nocturnes amb la Creu Roja, experiències que van proporcionar-li un coneixement en primera persona de la matèria, així com l'habilitat del treball en grup.

Consells que ens dóna:
· Donar-te a conèixer
· Adquirir habilitats socials
· Fer voluntariat
· Assistir a congressos, conferències, etc.



JORDI BEL

Membre de l’EAIA (Equip d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència) de Badalona, on treballa amb menors en situació de risc que corren perill de no poder-se desenvolupar de manera correcta.

Procés:
1. Fase d’estudi: realització del diagnòstic. Dins d’aquest apartat, s’analitzarien els canvis que s’haurien de portar a terme, tan per part de l’afectat com de la família.
2. Fase de seguiment. Realitzar el seguiment del treball a ambdues parts fins la resolució del conflicte.

· En la seva intervenció va reflectir la discrepància que existeix entre el sistema i la tasca a realitzar.

· Per tal de realitzar la tasca de manera correcta és important tenir presents les limitacions legals i els recursos disponibles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario